Women For Women.

ET_180126-0200

Where would we be without each other?

We all know that our friendships with the most important women in our lives are often our deepest and most profound love stories. As women, we get it. We all have an unspoken understanding of what it means to be a woman – the overwhelming impossibility of it all: our sensitive, vulnerable, breakable hearts, our complicated body and lady parts, our innate drive for perfectionism, our desire to be the best Mother in the world, our unbound, infinite love we have for our children, our dutiful, caretaking spirits… I guess you could say, intimacy begets intimacy and a new found emphasis on female support and friendship isn’t just good for some women; it’s good for all women. With this new awareness around bringing more women in to boardrooms, government and leading Hollywood roles, I am hopeful we are on our way to real, tangible change.

By creating an arguably stronger cultural focus around women; I believe female friendships, mentorships and overall support for one another can multiply. As a result, helping women increase their professional power and fulfill their highest potential could create a ripple affect that subsequently reduces gender inequality.

When women work together, they also succeed together. We all NEED to embrace the Tina Fey/Amy Poehler, Gayle/Oprah love fests! Celebrating female friendships, rather than competition between women will help the next generation of women embrace, rather than resent, the strong women around them. Plus, let’s be honest between juggling all your roles as a woman, it’s just too damn hard to keep up with the competition- so pull up a seat, pour a glass of wine and cheers to the power of being a woman.

 

xo, E

Hallmark Calling.

Insecurities are bred in the card isle at Walgreens. There, on the shelves, sit rows and rows of love, adequacy, and self-worth- all for $3.99. There are simple cards, singing cards, cards with glitter, cards with poems, cards laden with sexual innuendos, and cards with pop ups designed to give you a mother f***ing heart attack…all ripe for the picking.

 

As humans we seem to be wired to put so much stock in holidays and the “stuff” that comes with it. We tend to project misguided expectations upon our significant others to create a Disney inspired magical date night that most assuredly will not measure up. We put our self-worth into a ubiquitous card that anyone can purchase. We squeeze an entire relationship into a thin white envelope and hope it accurately conveys all the complexities of our existence. We use these holidays as a benchmark to determine if we are ok enough, loved enough, or worthy enough. But why? Why have we diminished ourselves to thinking that the cards or gifts we receive on holidays, like Valentine’s Day, are all we are worthy of?

 

We spend so much energy focusing on external things to bring us feelings of adequacy and joy instead of looking inward to find all the reasons to love ourselves. It is like staring at your kitchen waiting for it to produce a 5 course meal (or if you are like me, staring at the door hoping Favor shows up with Whataburger). Without doing the prep work- the measuring, the stirring, and the kneading you can’t possibly expect anything to come of your kitchen. You are putting all the pressure on an external factor to satisfy you, when true satisfaction comes from knowing the ingredients intimately and making them work for you. The sweet, the bitter, the raw and the overcooked all work together to create a unique flavor profile that only YOU can produce. The same goes for external proclamations of love- if we don’t do the self-love work we will never be satisfied, we will always be hungry for more. More ubiquitous cards, more empty gifts, more over-the-top proclamations of love.

 

When you find worth and value within yourself regardless of external messages, you will find internal boundless love- a love that is there when you are at your best and your worst. A love that is there on holidays and regular old Tuesdays. You will find peace in knowing your value isn’t tied to anything tangible or fleeting- it is within YOU. You will find that the self-assurance you have within  is bigger and better than any over-sized, glittery singing card you will find on aisle 4 of Walgreens.

 

I will warn you though…with a wealth of self-love you might find Hallmark knocking on your door asking for notes on love and minions…

 

"You're one in a minion" - I'm totally turning this into a Valentine's Day card

Happy Valentine’s Day! You really are one in a minion.

Xo, Elaine

Get Real.

True friends know each other inside and out. Quirks, fast food preferences, bad haircuts and all. No truth is too ugly to uncover, no wound too deep to heal. So let’s get real- here are 25 things about me.

 

Question 1: Guilty Pleasure?

Answer: That’s easy. Wine, Cashmere, and Massages. Bonus points if all 3 happen at the same time.

 

Question 2: Clothing item you wouldn’t be caught dead in?

Answer: Overalls, crop top, harem pants, culottes. I paid my dues with those already in life.

 

Question 3: First thing you do in the morning?

Answer: Roll over. Moan. Stretch. Repeat.

 

Question 4: Most binge worthy Netflix show?

Answer: Stranger Things. I’m already (un)patiently waiting for season 3!

 

Question 5: Favorite place in the world?

Answer: The St Regis at Princeville Resort in Kauai, Hawaii. It truly is like God took all of the best things he created and put them here- lush greenery, waterfalls, mountains, crystal blue water. It is pure magic.

 

Question: 6: Team you root for even when it seems that every season is a “rebuilding season?”

Answer: TEXANS! Rebuild on, I can wait.

 

Question 7: Currently pinning?

Answer: Inspirational quotes, home decor, and anything Meghan Markle.blogpost_25-01

 

Question 8: Signature Scent?

Answer: Amber Lavender by Jo Malone

 

Question 9: Who makes you laugh the hardest?

Answer: Kat McKinnon, and I have to say, the Will and Grace revival is insanely satisfying.

 

Question 10: Last thing you do before falling asleep?

Answer: Read. I’m currently still on my New Year Resolution kick of health so I just started reading The Dr.’s Book of Natural Health Remedies. This might be a coaster by March when my health dedication fades…so I’ll keep you posted!

 

Question 11: One thing that is saving your life right now?

Answer: Long. Hot. Baths.

 

Question 12: What is your Whataburger order?

Answer: #1 meal with everything. Hold the pickles and mayo. I’m still desperately searching the index of The Dr.’s Book of Natural Health Remedies for Whataburger but I just can’t seem to find it…

 

Question 13: How do you unwind?

Answer: Aromatherapy is a must. My favorite scent right now is the Serenity Blend by Doterra.

 

Question 14: Worst haircut?

Answer: There have been many. My perm days in high school, though, cut the deepest.

 

Question 15: What do you whisper to yourself when you need motivation?

Answer: “I can handle this.” I have a lot coming at me between owning my own business, a special needs daughter, and a high school senior. It seems someone needs something from me all the time which can cause a lot of stress and anxiety, but I try to reset my frame of mind by reminding myself that I can handle every curveball thrown my way. And if I still feel overwhelmed, I (man)handle  Whataburger while I figure out the rest as I go.

 

Question 16: Do you have a spirit animal?

Answer: Butterflies. Every time I see one I feel something deeper. It is almost like they are little earth angels sent my way to guide me and connect me to something greater than myself.

 

Question 17: What is your greatest blessing?

Answer: My marriage, without a doubt.

 

Question 18: What is your ultimate healer?

Answer: Humor coupled with a heavy dose of vulgarity and few f’bombs usually takes the edge off.

 

Question 19: Creative outlet outside of Design?

Answer: Writing. I find so much peace in getting my thoughts out- it’s the world’s cheapest therapy, monetarily-speaking, but emotionally, it is the richest experience.

 

Question 20: Any OCD tendencies we should know about?

Answer: My home. It’s my sacred space and it has to be clean at all times. You can come over and touch things, but I might sweep behind you as you walk out.

 

Question 21: You love interior design, what is one movie home you wish you could move into?

Answer: The home in the movie It’s Complicated– it’s a gorgeous ranch/Spanish Hacienda style home and it is what dreams are made of! Meryl can stay too…as long as she picks up after herself.

 

Question 22: Who would you trade lives with?

Answer: India Hicks. Live in the Bahamas and be British Royalty…sign me up! I’m currently writing her an offer for trading lives, but I’m not sure it’s a fair trade!

 

Question 23: Favorite TV Show?

Answer: Madam Secretary. I bow down to Tea Leoni!

 

Question 24: What has surprised you most about Motherhood?

Answer: How much my kids have taught me about life and myself. You grow up thinking it is the other way around but it’s surprising how quickly that changes.

 

Question 25: Current soundtrack to your life?

Answer: The sound track to The Greatest Showman is on constant rotation at my house. My daughter loves the movie and I love the message. It’s almost as if I needed this movies message as I moved into the New Year- it’s all about celebrating differences as well as having a vision and realizing that vision even when the odds are stacked against you. Having the soundtrack playing all the damn time is a great reminder for me to remember my goals are not out of reach no matter how many obstacles stand in my way.

 

Bonus Question: What are your favorite things to purchase on Amazon?

Answer: (Scrolls through order history…) Ardell Demi Wispies, Compagnie de Provence Hand Soap in Lavender, books (LOTS of books), Essential Oils, and Vitamins.

 

 

I’d love to get to know you more! Leave a few facts about you in the comments and let’s take our friendship to the next level.

XO, Elaine